't Sas Winterdubbel Tornooi 2023-2024

Dit winterseizoen organiseert Tennis- en Squashcenter 't Sas het 17de Winterdubbel Tornooi. Heb je zin om een hele winter lang deel te nemen aan een pouletornooi, zoek dan een partner en schrijf je in. Vervolgens krijg je een code waarmee je kan inschrijven op deze website en je beschikbaarheden doorgeven. Bovendien kan je het hele tornooi van thuis uit volgen op je computer via de link op www.tsas.be. Je kan zowel je wedstrijdkalender, je score als de algemene stand terugvinden op deze website. Leef je deze winter volledig uit en schrijf je in voor het Winterdubbeltornooi 2023-2024 in 't Sas!

Tornooivorm:

Dubbeltornooi in poulevorm.

Tornooiduur:

Van vrijdag 22 september 2023 tot en met zondag 7 april 2024.

Speeltijdstippen:

Vrijdag van 19u tot 22u (enkel voor tennis).
Zaterdag van 13u tot 22u (tennis en padel).
Zondag van 10u tot 13u (enkel voor tennis).
Zondag van 13u tot 22u (tennis en padel).

Spelvorm:

De spelers krijgen 5 minuten de tijd om op te warmen, vooraleer de match te starten. Er wordt gespeeld naar 2 gewonnen sets met een match tiebreak tot 10 punten in geval van 1-1 in sets. Gemiddelde lengte van een match is anderhalf uur. Bij uitlopen van een wedstrijd zal de volgende match iets later beginnen. Indien de wedstrijd uitloopt en het plein niet meer vrij is omwille van een vaste reservatie, zal je moeten wisselen naar een ander plein van de winterdubbel. Een ploeg die reeds bezig was aan hun wedstrijd heeft hierbij voorrang op een ploeg die nog moet beginnen.

Puntentelling:

1 punt voor winnaar
0 punten voor verliezer

Als er op het einde van het seizoen een gelijke stand is tussen 2 of meerdere ploegen, wordt er nog een testmatch gespeeld om de winnaar te bepalen.

Poules:

Tennis:
DD10, DD20, DD40, DD60, DD100, DD160, DG10, DG20, DG40, DG60, DG100, DG160, DH10, DH20, DH40, DH60, DH100, DH160

Padel: Voor de padel-reeksen moet je net als bij tennis de klassementen van beide spelers optellen. Dus in de reeks tot 400 kan je spelen met 2 spelers van P200, maar ook met 1 speler van P300 en 1 speler van P100.
DD200, DD400, DD600, DG200, DG400, DG600, DH200, DH400, DH600

Bij 9 of minder aantal ploegen per reeks spelen we een heen- en terugronde
Bij meer dan 20 ploegen wordt de reeks opgesplitst.

Planning:

Op de site kan je de planning bekijken. Alle spelers krijgen in het begin van de week ook een mail met de planning van het daaropvolgende weekend en de mogelijke vrije uren waarop nog een wedstrijd gepland kan worden.

Walk-over reglement:

Wedstrijden dienen ten laatste 1 week van tevoren ontkoppeld te worden. Deelname aan een eerste ronde van een tornooi, of zelfs halve finale, is geen geldige reden om je wedstrijd voor de winterdubbel te verplaatsen (dit kan je op voorhand invullen in je beschikbaarheid van het tornooi). Finale daarentegen is wel een geldige reden, maar dan moet je de tegenstander op voorhand telefonisch verwittigen en eveneens de organisatie een email sturen naar winterdubbel@tsas.be.

Indien dit niet op tijd is gebeurd, zijn volgende scenario's mogelijk:

Als één speler belet is om te spelen dan:

  1. Zoekt de speler in kwestie een vervanger, zodat de wedstrijd toch kan doorgaan. De vervanger mag een lager, of hetzelfde klassement hebben. Indien de vervangende speler een hoger klassement heeft, dient dit op voorhand goedgekeurd te worden door de tegenpartij. Een vervanger, die reeds in dezelfde reeks meedoet met een andere partner, dient eveneens goedgekeurd te worden door de tegenpartij.

Als een volledige ploeg belet is om te spelen dan:

  1. Wisselt de ploeg in kwestie van tijdstip met een andere ploeg van de winterdubbel die op een ander tijdstip tegen de betreffende tegenstander moet spelen en geeft dit door op winterdubbel@tsas.be (contactgegevens van alle ploegen zijn beschikbaar op deze site indien je ingelogd bent).
    Zij mogen dan zelf hun wedstrijd opnieuw inplannen op een vrij moment.
  2. Wordt de wedstrijd naar een ander vrij uur van datzelfde weekend gezet (eg. wedstrijd van zaterdag wordt op zondag gespeeld, of van 13u naar 19u, ...).
  3. Lukt dit niet, zal de andere ploeg winnen met forfaitcijfers en krijgen zij gedurende anderhalf uur het veld ter beschikking.

Opgelet! Indien een ploeg afwezig is op het tijdstip van de wedstrijd, wordt dit als een forfait beschouwd van de betreffende ploeg.

Forfaits worden in rekening gebracht en de aanwezige ploeg krijgt beschikking over het gereserveerde terrein.

Om misverstanden tussen ploegen te voorkomen: In geval een regel niet duidelijk is, voor interpretatie vatbaar is, of betwist wordt, heeft de organisatie altijd het laatste woord.

Inschrijven:

Per wedstrijd betaal je €5 per persoon af te rekenen wanneer je de eerste wedstrijd speelt, ten laatste op 31 oktober. Betaal je vanaf 1 november, kost het €6 per wedstrijd.
Als je bv 15 wedstrijden moet spelen betaal je €75.

Betalen kan je aan de bar of via het volgende rekeningnummer:
NV Van Uytsel
Mechelsesteenweg 378
2500 Lier
BE18 0012 5923 1465
met vermelding van "Winterdubbel tennis naam + voornaam" of "Winterdubbel padel naam + voornaam"

OPGELET: Betaal je na 31 oktober, dan is het €6 per wedstrijd.